Energični afriški ritmi na tolkalih djembe in dunun, ki nas prebudijo in povabijo na ples.

Kako drugače kot pa z bobnarji Plesne izbe Maribor z mentorico Tino Sovič prebuditi duha Zemlje, vodá, svetlobe, poguma, rasti?

Pridružil se jim bo poseben gost Daouda Labouzou Kone iz Malija.

Daouda je rojen v glasbeni družini – mati je pevka in tolkalka ter oče balafonist – zato lahko rečemo, da mu je glasba položena v zibelko. Z nežnimi otroškimi leti začne z očetom igrati na dogodkih, kot so poroke in krst, pri enajstih pa se preseli k učitelju za djembe, kjer ostane pet let. Glasbo vpija kot goba in zdi se, da katerikoli inštrument prime v roke, ta zaigra. Kmalu postane znan kot najboljši bobnar v Segouju. Pri petindvajsetih se preseli v prestolnico Bamako. Kmalu začne igrati z velikimi imeni malijske glasbe, kot so Amadou & Mariam, Fatim Diabate, Oumar Konate, Awa Maiga, Cheick Tidiane Seck in mnogi drugi. Slovi kot odličen instrumentalist in je zelo iskan tudi kot aranžer glasbe, saj ga poleg tega da pozna različne stile zahodnoafriške pa tudi svetovne glasbe, odlikuje uho za prefinjeno glasbeno estetiko.

Igra djembe, konge, afriško bučo, komplet bobnov, baro, balafon, kitaro, ngoni, kamelengoni.

Je stalni član zasedbe največje malijske zvezde Salifa Keite, s katerim se odpravlja na evropsko turnejo po obisku v Sloveniji.


Plesna izba Maribor, Daouda Labouzou Kone (Mali)

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava