Priporočamo

Ognjevita virtuozinja afriške glasbe

Afriški kontinent nam je dal številne priznane pevke, a le malokdo se lahko ponaša s tako vznemirljivo odrsko prezenco kot Dobet Gnahoré. V trenutku, ko stopi na oder, postane jasno, da imamo opravka s pravo divo afriške glasbe: je namreč virtuozna pevka, plesalka, tolkalistka in tekstopiska, ki je moderne afropop zvoke rodne Slonokoščene obale popeljala v nove vznemirljive smeri.

Dobet Gnahoré, dobitnica nagrade Grammy leta 2010 in nagrajenka festivala Womad za najboljši nastop, je znana po osupljivih plesnih gibih, močni odrski predstavi in izrazito čustvenem vokalnem slogu. Na svojem šestem albumu Couleur, izdanem pri renomirani založbi Cumbancha leta 2021, Gnahoré prekinja s preteklimi akustičnimi slogi in ustvari ognjevit album, poln plesnih utripov, elektronskih ritmov, okretnih linij električne kitare in globokih groovov. Slavi svobodo mešanja urbane energije sodobne Afrike z živahnimi ritmi prednikov. Pesmi so odpete v več jezikih, od različnih avtohtonih jezikov njene domovine do francoščine in angleščine z namenom, da bi jasneje posredovala optimistično sporočilo in dosegla širše občinstvo.

Dobet poje pesmi, polne vedrine in optimizma; poje o svobodi današnjih in jutrišnjih afriških žensk in z vsakim koncertom prepričljivo opolnomoči novo generacijo drznih, močnih in neodvisnih ljudi. Njen nastop in sporočilnost praviloma preplavita vsakogar – pričakujte vročekrven nastop, poln plesne energije, razpete med tradicijo in sodobnostjo. Ali si lahko predstavljate boljše sporočilo za zaključni koncert Festivala Lent?


Dobet Gnahoré, vokal, tolkala
Seydou Khanzai, kitare
Florent Doué, el. bas
Abel Gadé, klaviature
Abraham Billy Goqui, bobni in tolkala


∗ JazzLent paket
Pri nakupu 3 ali več vstopnic za različne koncerte programskega sklopa JazzLent velja 20% popust na celotno vrednost nakupa.

*Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu. Ker želimo vsem obiskovalcem omogočiti prijetno spremljanje dogodka in dobro vidljivost na oder, odpiranje dežnikov na prizorišču ni dovoljeno. Svetujemo vremenu primerno obutev in oblačila.

Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vsak večer po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica za After na Minoritih.

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava