Razprodano
Sodni stolp | glasba | Koncert

Rock šanson je projekt, ki je namenjen tako ljubiteljem zahtevnejših besedil kot tudi ljubiteljem dobrega simfoničnega rocka.

Omnibus izvirnih kratkih zgodb, ki jih interpretira Jure Ivanušič s skupino Nordunk, je vrtiljak najrazličnejših čustev – od ljubezni in strasti, sreče in bolečine do notranje tesnobe in neizživetih sanj. Je kalejdoskop tém, ki zadevajo sodobnega slehernika – od sodobnega suženjstva do zblefiranih odnosov, upora in komformizma, revščine in nasilja, od strahu pred življenjem do strahu pred zapravljenim življenjem. Celotna glasbena slika koncerta vsebuje pridih glasbe kratkih filmov, obogatenih s priokusom rocka, saj šanson, če je ujet v akademske kroge ali če je potisnjen na obrobje trendovske glasbe, ni do konca izživet. Ima tudi značaj porogljivega teatra, ki vsebuje veliko ironije in satire. Čeprav se na koncertu znajde tudi par avtorskih priredb Brela in Ferréja, je v veliki večini ustvarjalec glasbe in besedil Jure Ivanušič. Rock šanson je projekt, ki je namenjen tako ljubiteljem zahtevnejših besedil kot tudi ljubiteljem dobrega simfoničnega rocka.

Jure Ivanušič je slovenski gledališki in filmski igralec, režiser, scenarist in glasbenik ter šansonjer. Je večkratni dobitnik nagrad na Festivalu Šansona (Odisej – 2001, Žabja vas – 2005) in Slovenske popevke (Ko bo umrla ljubezen – 2003, Plavi angel – 2013). Je avtor tudi več scenskih glasb za gledališče in film. Izdal je tri avtorske albume – J. Ivanušič & Gusarji: Ob desetih zvečer (ZKP RTV, 1999), J. Ivanušič & Nordunk: Srce v kovčku (Celinka, 2011) in J. Ivanušič & Simfonični orkester z Big Bandom RTV Slovenija: Sonce in sence (ZKP RTV, 2016).

Nordunk je glasbena skupina, ki deluje že od leta 1994. Z Juretom Ivanušičem so pričeli sodelovati leta 1997 pri njegovem gledališko-glasbenem projektu Bil sem ti blizu v SNG Maribor, iz katerega je nastala zgoščenka Ob desetih zvečer ter kasneje še pri gledališko-glasbeni predstavi Srce v kovčku, ki je dobila tudi televizijsko različico in ob kateri so izdali tudi album. Sodelovali so še z Manco Ismajlovo (album Moj svet), z Alenko Pinterič (album Zašpilaj mi blues), z Andražem Hribarjem in s Samirjem Koblerjem, na Festivalu šansona 2001 so prejeli nagrado za najboljšo skladbo Cirkus 1913, na EMI 2002 pa so se uvrstili v finale s skladbo Zdravilo sveta.


Jure Ivanušič, vokal 
Gregor Antauer, klaviature in hammond
Bojan Logar, saksofon/klarinet
Andrej Antauer, električni bas
Martin Roser, bobni

Lokacija

Pokrovitelj dogodka

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava